Заняття з пісочної анімації:розвага дітям, яких виховують опікуни та піклувальники

Новини Вінниці / Заняття з пісочної анімації:розвага дітям, яких виховують опікуни та піклувальники

Служба у справах дітей Вінницької міської ради розпочала ініціативу спільно з громадською організацією "Культурний всесвіт", спрямовану на дітей, яких виховують опікуни або піклувальники. Одним із заходів цієї співпраці стали арттерапевтичні заняття з пісочної анімації. Ця інноваційна програма спрямована на підтримку дітей та покращення їхнього емоційного стану через творчість та взаємодію з близькими людьми.

Перше заняття з пісочної анімації відбулося 21 березня на базі Вінницької центральної міської бібліотеки ім. І. В. Бевза, де реалізується проєкт "Книжковий релакс: психологічна підтримка та бібліотерапія". Захід проводиться для дітей та їх законних представників один раз на місяць, в перший і третій четвер. Під час занять діти разом з опікунами та піклувальниками використовують морський пісок та свою фантазію, щоб створювати захопливі картини. Цей процес позитивно впливає на їхній морально-психологічний стан, допомагаючи заспокоїти їх та покращити настрій.

Олена Курганова, заступниця начальника Служби у справах дітей Вінницької міської ради, підкреслює, що заняття з пісочної анімації сприяють не лише розвитку творчих здібностей дітей, але й налагоджують міцний контакт між ними та їхніми дорослими опікунами.