Замініть автобус на придатний: вінничанка звернулась з петицією

Новини Вінниці / Замініть автобус на придатний: вінничанка звернулась з петицією

Вінничанка Ліна Гром 8 лютого опублікувала петицію до міськради з проханням на маршруті до села Стадниця «замінити автостранспорт на придатний». Вона пояснила ситуацію. Єдиний атвобус, який курсує по маршруту, часто ламається, а от той, що заміняє – замалий.

«Даний населений пункт (с.Стадниця) знаходиться в безпосередній близькості до міста, більшість жителів села працюють та навчаються у Вінниці, проте щоб дістатися до міста перевізник надає транспорт непридатний для цього.

На маршруті працює або старезний ЛАЗ,що постійно ламається, чим створює збій графіку, або «Богдан», місткість якого в пікові години не задовільняє потреби по кількості пасажирів. Окрім того, люди на інвалідних візках, а також батьки з дітьми у візочках практично позбавлені можливості дістатися до міста та в зворотньому напрямку,використовуючи даний транспорт», - вказує авторка петиції.

На її думку, заміна автобусу дасть змогу значно підвищити якість транспортного сполучення з приміським селом.

Нагадаємо, після утворення Вінницької ОТГ міська влада поступово поліпшує умови перевезення пасажирів з приєднаних територій. Минулого року ще стосувалося жителів Вінницьких Хуторів та Писарівки, раніше – Десни. На черзі – та ж Стадниця.

Макс Мельник

8 лютого, 2022