Залужний залишається. Кому дякувати за «валідольний вечір»?

Новини Вінниці / Залужний залишається. Кому дякувати за «валідольний вечір»?

Увечері 29 січня українців шокувала звістка про те, що Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного звільнено з посади. Таке рішення, яке «приписали» президентові Володимиру Зеленському шокувало.

Про звільнення Залужного написав колишній народний депутат Борислав Береза.

«Мої джерела з Офісу президента повідомили, що Залужного звільнено з посади Головкома! Я дуже хочу, щоб інформацію не підтвердили. Дуже. Але вже друге джерело», – зазначив Береза.

Анонімні Telegram-канали, на кшталт «Трухи» та інших, які однозначно пов’язують з ОП, підхопили новину про начебто звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, хоча відповідного указу президента не було.

Нардепка Мар’яна Безугла почала радіти…

«Українській правді» одне з джерел в РНБО повідомило: «Його викликали і запропонували іншу посаду. Можливо послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає».

Частина співрозмовників дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача заперечила звільнення Залужного.

В Telegram-каналі Міноборони України о 19:41 з'явилося «обережне» повідомлення: «Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда». 

Цензор.НЕТ із посиланням на власні джерела поінформував, що о наразі тривають консультації з іноземними партнерами. Також за інформацією джерел видання, основним претендентом на посаду Головнокомандувача є очільник української розвідки Кирило Буданов. Інші також вказували керівника Сухопутних військ Олександра Сирського.

Прессекретар президента Сергій Никифоров в коментарі УП повідомив, що «Президент Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного».

Слід додати, що у соцмережах українці вкрай негативно поставились до новини про начебто звільнення Залужного. За рівнем довіри він є безперечним лідером.

Якщо раптом незабаром будуть повідомляти про «російське ІПСО» щодо Залужного можна буде усміхнутися. Українцям гарантували «валідольний вечір».

Олег Верлан

29 січня, 2024