Заліз через балкон вночі: на Вінниччині затримали підозрюваного у розбої

Новини Вінниці / Заліз через балкон вночі: на Вінниччині затримали підозрюваного у розбої

Вінницькі правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який з ножем напав на 36-річну жінку та її 9-річну доньку. До квартири зловмисник заліз вночі 18 липня через балкон. Після погроз ножем і побиття нападник забрав усі гроші, які знайшов – 600 гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, налякана жінка звернулась до поліції лише наступного дня вранці. Відразу після отримання повідомлення, оперативники почали працювати над його розкриттям. За кілька годин поліцейські встановили місцеперебування розшукуваного. 33-річий підозрюваний, житель Тиврівської громади, переховувався у Жмеринському районі.

За інформацію слідства, злочин чоловік спланував завчасно. Він розумів, що до квартири на другому поверсі потерпілої, з якої він був раніше знайомий, через вхідні двері він не потрапить. Тому вирішив до помешкання проникнути через балкон.

Розбудивши матір з дитиною, нападник почав вимагати у них гроші. Отримавши відмову, зловмисник розпочав бити жінку та погрожувати ножем. Після того, як забрав усі заощадження, втік.

Затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності, а злочин вчиняв в стані алкогольного сп’яніння.

Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про взяття його під варту.

За вчинений злочин, передбачений ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), затриманому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Макс Мельник

20 липня, 2022