Заклад профетехосвіти сучасного формату створять на Вінниччині

Новини Вінниці / Заклад профетехосвіти сучасного формату створять на Вінниччині

На Вінниччині за гроші Євросоюзу створять  Центр професійної досконалості. Спільний проєкт МОН та ЄС EU4Skills будуть реалізовувати на базі вищого професійного училища у місті Тульчин, Вінницької області.

На Вінниччині за гроші Євросоюзу створять Центр професійної досконалості. Спільний проєкт МОН та ЄС EU4Skills будуть реалізовувати на базі вищого професійного училища у Тульчині Вінницької області.

Про це розповів заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк. Посадовець зазначив, що загальний кошторис спільної програми Міністерства освіти України та та ЄС складає 58 млн. євро. Правда, за них потрібно було «позмагатись». Вінницька область не лише взяла участь у конкурсі на отримання гранту, але й виграла його.

«З-поміж усіх регіонів України було відібрано сім проєктів і серед переможців опинився саме наш проєкт – створення Центру професійної досконалості на базі вищого професійного училища № 41 в м. Тульчин. Це аграрне училище, і нам було вкрай важливо розвивати цей профіль», – підкреслив Ігор Івасюк.

Зазначимо, що в училищі планують оновити обладнання, розробити нові навчальні програми та підвищити кваліфікацію педагогів. 

Нині в училищі готують трактористів, операторів тваринницьких комплексів та механізованих ферм, робітникків фермерських господарств, лісівників, елемонтерів, слюсарів та водіїв.

 

 

Марина Карабай

12 грудня, 2019