«Закінчились» мости: на Дніпрі українські військові знищили баржу з російськими військовими та зброєю

Новини Вінниці / «Закінчились» мости: на Дніпрі українські військові знищили баржу з російськими військовими та зброєю

Оскільки попередження ЗСУ про повний вогневий контроль акваторії Дніпра окупанти не почули, поблизу Нової Каховки було потоплено ворожу баржу з російськими військовими, технікою і озброєнням.

«Спроби налаштування альтернативної переправи через Дніпро, в районі Нової Каховки та Козацького, успіху не мали. Наведення переправи не витримало вогневого контролю й зупинилося. Баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневе ураження, поповнила підводний флот окупантів», -повідомили в оперативному командуванні «Південь».

Загалом за минулу добу ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 260 вогневих завдань, в тому числі по 4 районах зосередження ворожих резервів живої сили та техніки в Бериславському, Генічеському, Каховському й Херсонському районах, по мостах і альтернативних переправах – понтонах і баржах.

Окупанти намагалися провести штурмові дії мотострілецьким взводом в напрямку Давидів Брід – Білогірка. Ворога було вчасно виявлений та зупинено артилерійським вогнем.

Зазначимо, через те, що мости на Херсонщині не придатні для експлуатації, росіяни використовують понтони та баржі. Їх знищення мінімізує постачання озброєння та живої сили на правий берег.

Олег Верлан

20 вересня, 2022