Захищаючи Україну, загинув Віктор Донець з Вінницької області. За його смерть росіяни «виставили» ціну

Новини Вінниці / Захищаючи Україну, загинув Віктор Донець з Вінницької області. За його смерть росіяни «виставили» ціну

Вчора, 3 листопада, у Бершадській громаді відбулося прощання із загиблим військовим Віктором Донцем. Захисника провели в останню путь.

Про це повідомив Віталій Драган, Бершадський міський голова.

«В селі Усті Бершадської громади попрощалися з військовим Віктором Донцем, який загинув після важких поранень.

Загиблому було 51 рік. Віктор пішов боронити нашу державу ще у 2014 році. Був командиром підрозділу та добре володів новітньою зброєю. Завжди гідно виконував свої військові обов’язки й доручення керівництва, уміло та справно поводився на полі бою, тому неодноразово був нагороджений орденами», - зазначив очільник громади.

Як розповідають побратими Віктора, російські снайпери полювали за життям Віктора, а керівництво рф поставило ціну за його смерть. Під час антитерористичної операції військовий отримав декілька поранень, тому повернувся на Батьківщину, де продовжував свою реабілітацію.

«З початком повномасштабного вторгнення, попри проблеми із здоров’ям, Віктор сам прибув на мобілізаційний пункт. Незабаром був відправлений на південнобузький напрямок. Служив у складі медичної роти та рятував своїх побратимів.

Під час військової операції Віктор був поранений, після чого декілька місяців перебував у медичному госпіталі. Але травми виявились не сумісні із життям. Віктор помер 31 жовтня 2022 року.

Він був справжнім патріотом України, який попри все боровся за незалежність рідної землі. Ми втрачаємо найкращих! Вічна шана та слава нашому Герою!», - вказав мер.

Олеся Рудницька

4 листопада, 2022