Захворюваність на грип та ГРВІ на Вінниччині на 2,7% нижча епідпорогу

Новини Вінниці / Захворюваність на грип та ГРВІ на Вінниччині на 2,7% нижча епідпорогу

На Вінниччині минулого тижня фіксувався середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ. Він складав 667,5 випадків на 100 тисяч населення. За даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України,це на 2,7% нижче середньобагаторічного порогового рівня.

На Вінниччині минулого тижня фіксувався середній рівень інтенсивності захворюваності  на грип та ГРВІ. Він складав 667,5 випадків на 100 тисяч населення. За даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України,це на 2,7% нижче середньобагаторічного порогового рівня.

Упродовж тижня за медичною допомогою із симптомами ГРВІ звернулось 10 369 осіб, серед захворілих  6509 (62,8 %) дітей.  Було госпіталізовано 501 особу в т. ч. 369 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найінтенсивніше на грип та ГРВІ минулого тижня хворіли у Бершадському, Козятинському, Тульчинському та Тиврівському районах.

Загалом з початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 19 осіб. Отримано 2 позитивні результати на вірус парагрипу, 3 - на вірус грипу А, 1 - на вірус грипу В та 4 - на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 112 зразки матеріалу, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3, 1 позитивний результат на вірус грипу В та 39 позитивних на вірус грипу типу А H1.

Сергій Маламура

14 березня, 2020