Заховав труп у траві: на Вінниччині затримали підозрюваного у вбивстві

Новини Вінниці / Заховав труп у траві: на Вінниччині затримали підозрюваного у вбивстві

Переважна більшість умисних вбивств на Вінниччині стається під час раптової сварки приятелів, які разом розпивають спирте. Не винятком став випадок у Джулинці Гайсинської громади. Коли господар зрозумів, що гість не дихає, то виніс його на вулицю та сховав тіло у траві.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці дізнались про зникнення 58-річного місцевого жителя 19 травня від його матері. Жінка пояснила – ще ввечері 17 травня син пішов з дому і досі не повернувся.

Опитавши селян, поліцейські з’ясували, що «зниклого» востаннє бачили у 60-річного односельця. В подальшому неподалік від місця його проживання працівники поліції знайшли і тіло розшукуваного. Поверхневий огляд давав чітке розуміння, що чоловік помер не з власної волі, а хтось доклав зусиль.  

Правоохоронці встановили, що напередодні вбитий завітав до будинку свого товариша у гості. Під час розпиття спиртних напоїв між чоловіками виникла сварка, а потім бійка. Господар будинку наніс гостеві численні удари. Від отриманих травм той помер. Вночі тіло товариша господар на вулицю та заховав у траві.

Як з’ясувалось, правопорушник раніше судимий за насильницький злочин. 

Підозрюваного затримано. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство)

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Гайсинською окружною прокуратурою. 

Макс Мельник

22 травня, 2023