Загинули всі захисники Зміїного, які на пропозицію здатися послали росіян матом

Новини Вінниці / Загинули всі захисники Зміїного, які на пропозицію здатися послали росіян матом

Російський флагманський корабель пропонував гарнізону українського острова Зміїний у Чорному морі здатися. Прикордонники послали їх матом. Після цього окупанти завдали потужного артилерійського удару.

Загинуло 13 прикордонників. Про це повідомив колишній заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своєму каналі у Telegram.

Він також оприлюднив відповідний аудіозапис. Між українськими бійцями та російськими окупантами відбувся такий «діалог»:

– Я, російський військовий корабель, пропоную вам скласти зброю і здатися, щоб уникнути кровопролиття. В іншому випадку вам буде завдано удару. Як мене зрозуміли?

– Російський військовий корабель, йди на**й!

«Можливо, загинув і той сміливий герой, який послав переважаючого супротивника на**й, як посилали запорізькі козаки ворогів України. Вічна слава Героям!», – написав у своєму повідомленні Геращенко.

Як повідомляли в Держприкордонслужбі, окупанти захопили острів Зміїний, його обстріляли з корабельних озброєнь та бойової авіації, інфраструктура на острові зруйнована. У повідомленні було сказано, що українські прикордонники, які разом із ЗСУ перебували на острові, перестали виходити на зв'язок.

Олег Верлан

24 лютого, 2022