Забив сусідчиного пса, приготував і з’їв: у Вінниці суд виніс вирок «шкуродеру» з Калинівського району

Новини Вінниці / Забив сусідчиного пса, приготував і з’їв: у Вінниці суд виніс вирок «шкуродеру» з Калинівського району

Вінницький апеляційний суд постановив вирок у справі про жорстоке поводження з собакою: призначив два місяці арешту жителю Турбова Липовецького району Вінниччини.

Вінницький апеляційний суд постановив вирок у справі про жорстоке поводження з собакою: призначив два місяці арешту жителю Турбова Липовецького району Вінниччини. Крім того, як повідомляє пресслужба суду, чоловікові приєднано невідбуту частину покарання за вироком Калинівського районного суду 2014 року. Тож загалом за ґратами він має пробути рік і три місяці.

Злочин засуджений скоїв улітку минулого року в одному із сіл Калинівського району, де він і зареєстрований. Чоловік забрав сусідчиного пса до себе додому й убив його молотком по голові.

З мертвої тварини він частково здер шкіру, відрізав задні лапи й поніс їх до місцевого магазину, але там купувати такий «товар» відмовилися. Тоді чоловік сам приготував собачатину і з’їв її.

За його словами, так він «допоміг» сусідці, яка скаржилася, що пес заважає їй відпочивати.

До слова, на розлади психіки засуджений не страждає, проте має кілька судимостей за крадіжки і незаконне поводження зі зброєю. А знущався над собакою він у період умовно-дострокового звільнення на рік і майже два місяці згідно з постановою Вінницького апеляційного суду в червні 2018 року.

«Остаточне покарання за сукупністю вироків має бути більшим, ніж покарання, призначене за новий злочин, і ніж невідбута частина покарання за попереднім вироком», – йдеться у рішенні апеляційної інстанції.

За словами засудженого, він і не думав, що нестиме відповідальність за скоєне, а собачатину, каже, вживав з лікувальною метою.

Сергій Маламура

10 лютого, 2020