Забив до смерті односельця: на Вінниччині затримали 17-річного підозрюваного

Новини Вінниці / Забив до смерті односельця: на Вінниччині затримали 17-річного підозрюваного

До Немирівської лікарні 7 червня з численними тяжкими тілесними ушкодженнями госпіталізували 56–річного чоловіка. Через добу пацієнт помер. Через кілька годин після повідомлення медиків про побитого хворого місцеві правоохоронці затримали підозрюваного у злочині. Ним виявився 17-річний хлопець.

За інформацією відділу комунікації поліції Вінницької області, побитого чоловіка на узбіччі польової дороги неподалік населеного пункту виявили місцеві мешканці. Коли про ситуацію стало відомо працівникам поліції, вони провели подвірний обхід населеного пункту, поряд з яким знайшли потерпілого, опитали місцевих мешканців та на підставі зібраних доказів встановили  особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився 17–річний місцевий житель.

Поліцейські встановили, що напередодні ввечері потерпілий разом з підозрюваним у будинку їх спільного знайомого розпивали спиртні напої. Після застілля чоловіки вийшли на вулицю, де між ними виник словесний конфлікт. Суперечка перейшла у бійку, в ході якої неповнолітній руками та ногами наніс численні тілесні ушкодження по тілу «опонента».

Побачивши, що накоїв – підліток втік, залишивши потерпілого на узбіччі дороги.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121  (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України, що передбачає до 10  років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення неповнолітньому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

9 червня, 2022