Заброцький закликав до превентивних заходів до залучення росіянами сотень тисяч мобілізованих

Новини Вінниці / Заброцький закликав до превентивних заходів до залучення росіянами сотень тисяч мобілізованих

Мобілізація в Росії може принести складнощі для наших військових. Окупанти вирішили продовжувати воювати за рахунок числа, а не вміння.

Про в інтерв'ю для «Укрінформу» заявив перший заступник голови комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський.

«Найбільш небезпечним для нас і, безумовно, виправданим для противника є лише один, з поки що потенційних, результатів російської часткової мобілізації», - заявив Забродський.

За словами Забродського, застосовуючи на території України додаткові з’єднання та військові частини дозволить Росії реалізувати її улюблений принцип військової стратегії Клаузевіца - концентрацію сил в обраній точці.

Відповідна масованість може дозволити ворогу відсунути на другий план питання щодо мотивації, недбалої підготовки й оснащення військ.

«Імовірні наслідки цього можуть бути надзвичайно руйнівними для ЗС України. Здається, продовження ведення війни російським командуванням планується все ж таки за рахунок числа, а не вміння. Тож цілком доцільним буде вжиття нами превентивних заходів вже сьогодні», - додає Забродський.

Нагадаємо, за повідомленням ЗМІ у засекреченому пункті наказу Путіна йдеться про мобілізацію 1 млн росіян.

Олег Верлан

22 вересня, 2022