За заявами у день голосування поліція Вінниччини порушила три кримінальні провадження

Новини Вінниці / За заявами у день голосування поліція Вінниччини порушила три кримінальні провадження

У поліції Вінниччини «підбили підсумки» дня голосування. Протягом 25 жовтня надійшло 131 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.  

У поліції Вінниччини «підбили підсумки» дня голосування. Протягом 25 жовтня надійшло 131 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.  

У відділі комунікацій обласного главку повідомляють, що поліцейські забезпечили правопорядок та не допустили суттєвих порушень законодавства під час виборчого процесу, які б вплинули на хід голосування.

Станом на 20.00 завершився процес голосування та закрилися усі виборчі дільниці,  комісії приступили до підрахунку голосів.

Більша кількість повідомлень про можливі порушення стосувалась незаконної агітації, проведення опитування «5 питань від президента», відсутності у списках виборців та порушень роботи дільничних виборчих комісій.

За трьома фактами розпочаті кримінальні провадження відповідно до ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня), за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) та ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Крім цього, на порушників виборчого законодавства складено 8 адміністративних протоколів, з них 2 – за порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, 1 – за недопуск спостерігача, 5 – за псування або винесення виборчих бюлетенів виборцями.

Поліцейські нестимуть службу до завершення підрахунку голосів та транспортування виборчої документації до територіальних виборчих комісій.

Макс Мельник

27 жовтня, 2020