За викрадені з квартири вінницької пенсіонерки виделки та годинник нападники отримали чималі терміни

Новини Вінниці / За викрадені з квартири вінницької пенсіонерки виделки та годинник нападники отримали чималі терміни

Вінницький міський суд визначився з вироком двом чоловікам, які у серпні 2019-го пограбували літню вінничанку та обкрадали її квартиру. Злочинці отримали 6,5 і 5,5 років ув’язнення відповідно.

Вінницький міський суд визначився з вироком двом чоловікам, які у серпні 2019-го пограбували літню вінничанку та обкрадали її квартиру. Злочинці отримали 6,5 і 5,5 років ув’язнення відповідно.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 9 серпня до Вишенського відділення поліції звернулась 69-річна жінка. Вона поділилася неприємними враженнями. Повернувшись додому, хазяйка побачила відкриті двері, а двоє невідомих у той час нишпорили по помешканню. Побачивши жінку, злодії вирішили тікати, але «по дорозі» ще вирвали з рук вінничанки сумку з гаманцем, де залишилося 350 гривень.

Слідчо-оперативною групою поліції було встановлено, що у квартиру потерпілої зловмисники потрапили шляхом підбору ключа до замка. З помешкання пенсіонерки зникли виделки, годинник та срібні прикраси.   

Протягом доби поліцейські затримали зловмисників у Вінниці та Теплицькому районі, де вони мешкали. Ними виявились раніше судимі чоловіки 24 та 42 років. У квартирі вінничанина поліцейські вилучили викрадені у пенсіонерки речі. Після завершення слідства «справу» передали до суду, де зловмисники свою провину визнали частково…

Зважаючи на докази, Вінницький міський суд одного зі зловмисників визнав винними у вчиненні злочину, передбаченого за ч.2, ч.3 ст. 186 (грабіж) та призначив покарання у вигляді 5 років та 6 місяців позбавлення волі. Вирок другому був більш суровим - 6 років та 6 місяців позбавлення волі за ч.3 ст. 186 КК України (грабіж).

Макс Мельник

10 грудня, 2019