За тиждень на Вінниччині госпіталізували 60 людей із ГРВІ

Новини Вінниці / За тиждень на Вінниччині госпіталізували 60 людей із ГРВІ

Протягом минулого тижня рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Вінниччині зріс, але офіційно ще залишається "низьким". Як повідомляють у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулося 6 551 людина

Протягом минулого тижня рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Вінниччині зріс, але офіційно ще залишається "низьким". Як повідомляють у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулося 6 551 людина (за попередній тиждень - 4 967), було госпіталізовано 60 осіб, в тому числі 42 дитини (попереднього тижня - 92, в тому числі 49 дітей).

Рівень захворюваності на Вінниччині складав 425,9 випадків на 100 тисяч населення, що на 24,7 % нижче базового рівня. Попереднього тижня захворюваність складала 322,9 випадків на 100 тис. населення, або на 42,9% нижче базового рівня.

Найвищий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції минулого тижня реєстрували у Вінниці, Барському, Вінницькому, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

Загалом з початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії Вінницького ОЛЦ МОЗ України методом люмінесцентної мікроскопії досліджень на грип не проводилось, а методом ПЛР досліджено один зразок матеріалу - виявлено вірус грипу типу А.

Сергій Маламура

20 лютого, 2021