За рішенням суду у Вінниці понад мільйон гривень у бюджет держави «віддала» група сигаретних торговців

Новини Вінниці / За рішенням суду у Вінниці понад мільйон гривень у бюджет держави «віддала» група сигаретних торговців

Вінницьким міським судом винесено вирок чотирьом обвинуваченим у незаконному зберіганні та збуті сигарет. Представників організованої злочинної групи засуджено до штрафу в загальній сумі 365 тис. грн.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, учасники організованої групи визнані винними за обвинуваченнями у незаконному придбанні, зберіганні, збуті та транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів засуджено 4-х (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, нелегальний «бізнес» четверо спільників розпочали у другій половині 2022 року. Двоє «працювали» в Одесі, звідки контрафактний тютюн роз’їжджався по регіонах України, двоє координували роботу на Вінниччині, де функціонувало 27 «точок» з продажу товару.

«Під час документування злочину було проведено близько пів сотні обшуків, у ході яких вилучено контрафактні цигарки, грошові кошти, записи з «чорною бухгалтерією», засоби зв’язку, носії інформації тощо», - йдеться у повідомленні.

Окрім штрафу в загальній сумі 365 тис. грн, у дохід держави конфісковано кошти, отримані ділками від реалізації контрафактного товару, а саме 762 тис. грн. Загалом понад мільйон.

Також конфісковано та знищено понад 156 тис. пачок незаконного виготовлених тютюнових виробів різних брендів, що за цінами «чорного ринку» становить понад 6,5 млн грн.

«Під тягарем наданих прокурором доказів свою вину в інкримінованих злочинах усі учасники групи визнали повністю», - додають у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.