За результатами ЗНО-2018 чотири навчальні заклади Вінниці потрапили до ТОП-200 шкіл України

Новини Вінниці / За результатами ЗНО-2018 чотири навчальні заклади Вінниці потрапили до ТОП-200 шкіл України

Днями інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» опублікував складений рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2018 року. До першої десятки ТОП-200 навчальних закладів України найбільше, аж 6 шкіл столиці, дві з міста Дніпра, а також по одній з Львова та Харкова.

Днями інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» опублікував складений рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2018 року. До першої десятки ТОП-10 навчальних закладів України увійшли 6 шкіл столиці, дві з міста Дніпра, а також по одній з Львова та Харкова.

Беззаперечним лідером став Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Що стосується вінницьких навчальних закладів, то найкраще ЗНО здали учні Вінницького технічного ліцею, і цим самим забезпечили йому 49 місце у рейтингу. Фізико-мaтемaтичнa гімнaзія №17 – нa 102 сходинці, гумaнітaрнa гімнaзія №1 ім. Пироговa – нa 114-му. Привaтний зaклaд «НВК «Ор Менaхем Вінниця», де навчається діти єврейської національності посів 184 позицію. Тобто, якщо казати про ТОП-200, то у ньому є чотири вінницьких заклади.

Загалом серед облaсних центрів за результатами ЗНО 2018 року Вінниця посіла 14 місце, перше місце - Київ, друга сходинка у Львова, третє - у Тернополя.

Серед областей у Вінниччині трохи кращий загальний результат - 11 місце.