За показниками МОЗ Вінниччина має перебувати у «червоній» зоні

Новини Вінниці / За показниками МОЗ Вінниччина має перебувати у «червоній» зоні

З кінця минулого тижня ситуація із захворюваністю та лікуванням COVID-19 на Вінниччині погіршилася на стільки, що регіон мали б переводити до червоного рівня епіднебезпеки. Проте відповідне рішення наразі не прийнято. Його можуть затвердити вже сьогодні, 15 листопада.

За даними міністерства, на Вінниччині перевищено два критерії понад три доби поспіль. Перший – це коефіцієнт виявлення випадків інфікування. В області він тримається на рівні 22-23% (має бути менше 20%).

Другий – рівень госпіталізацій. При міністерській «нормі» у 60 на 100 тис. населення у Вінницькій області він складає понад 83%.

За минулі три доби трохи уповільнилася динаміка госпіталізацій – з 13,5% до 9%. Проте саме понеділок буде визначальним, адже, ймовірно, показник знову збільшиться.

Нижче «порогового» (65%) в області рівень завантаженості ліжок з підведеним киснем – 59-60%.

Зазначимо, що «червона» зона (з найжорсткішими обмеженнями) передбачає заборону роботи закладів громадського харчування (крім доставки та на винос), ТРЦ та інших розважальних закладів, закладів освіти, крім початкових шкіл та дитсадків, непродовольчих ринків та магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів та закладів культури.

Крім цього заборонено проводити масові заходи, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту, але без глядачів.

Всіх цих обмежень можна уникнути, якщо 100% працівників та відвідувачів вказаних закладів будуть повністю вакциновані від COVID-19 або матимуть негативний результат тесту.

Олег Верлан

15 листопада, 2021