За підробленими документами вінничанка оформила на себе гектари земля як «спадщину»

Новини Вінниці / За підробленими документами вінничанка оформила на себе гектари земля як «спадщину»

Через 7 років на Вінниччині прокуратура через суд скасувала документи на спадщину, які визнано підробленими, та повернула 7,6 га землі вартістю 1 млн грн. Схему із спадщиною жінка провернула у 2015-му, а у місцевій владі «не помітили» підробок, тому погодились переписати на неї чималий «шмат» землі.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, рішеннями Теплицького районного суду задоволено 2 позови прокуратури про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину, а саме земельних ділянок загальною площею 7,6 га вартістю 1 млн грн, та скасування державної реєстрації. 

«Встановлено, що у 2015 році на території нинішньої Теплицької територіальної громади громадянка оформила права на спадщину на підставі підроблених заповітів. Оскільки орган місцевого самоврядування не вжив цивільно-правових заходів, на захист інтересів громади стала прокуратура», - йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та після набрання рішеннями законної сили вживатимуться заходи щодо передачі земельних ділянок у комунальну власність територіальної громади.

Макс Мельник

3 червня, 2022