За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозру

Новини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозру

На Вінниччині Служба безпеки України підозрює керівника місцевого лісгоспу у масштабному розкраданні та збуті державної деревини. Загальні збитки підрахувати складно, а от за висновками екологічної експертизи, лише за один місяць вони склали понад 1,3 млн гривень.

На Вінниччині Служба безпеки України підозрює керівника місцевого лісгоспу у масштабному розкраданні та збуті державної деревини. Загальні збитки підрахувати складно, а от за висновками екологічної експертизи, лише за один місяць вони склали понад 1,3 млн гривень.

Як повідомляють у пресцентрі УСБУ у Вінницькій області, протиправну діяльність оперативники спецслужби викрили наприкінці минулого року. За даними слідства, виконуючий обов’язки очільника одного з лісових підприємств організував у Літинському районі незаконну заготівлю та збут необлікованої сировини.

Так, встановлено, що «оборудки» відбувалися під виглядом заходів із поліпшення санітарного стану лісів. Зокрема, посадовець складав та видавав лісорубні квитки на проведення вибірково-санітарних рубок, що не були передбачені планами.

Ініційована СБУ екологічна експертиза засвідчила, що лише за один місяць незаконної діяльності державі було завдано збитки на понад 1,3 мільйона гривень.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Перевіряється інформація щодо можливої причетності інших посадових осіб підприємства до оборудок.

Заходи із викриття проводились співробітниками УСБУ у Вінницькій області спільно ТУ ДБР у м. Хмельницький під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Новини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозруНовини Вінниці / За підробленими документами ліс масово вивозився з Вінниччини: керівнику лісгоспу повідомили про підозру
Макс Мельник

10 квітня, 2020