За підозрою у вимаганні грошей у жителя Вінниччини затримано двох чоловіків

Новини Вінниці / За підозрою у вимаганні грошей у жителя Вінниччини затримано двох чоловіків

Випадки відвертого рекету на Вінниччині знову стають буденною справою. Вінницькі правоохоронці на Черкащині 17 червня затримали двох підозрюваних у вимагання коштів у жителя Іллінецького району.

Випадки відвертого рекету на Вінниччині знову стають буденною справою. Вінницькі правоохоронці на Черкащині 17 червня затримали двох підозрюваних у вимаганні коштів у жителя Іллінецького району.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 16 червня до поліції звернувся 52-річний житель одного з сіл Іллінецького району. У заяві він вказав про те, що близько 18.30 двоє невідомих йому осіб, озброєних дерев’яною палицею та ножем, зайшли на територію господарства та почали безпідставно вимагати у нього гроші.

Після відмови платити зловмисники почали бити господаря. Аби незнайомці припинили знущання, чоловік віддав усі заощадження – 4 000 гривень. Нападники пішли, але пообіцяли повернутись за рештою…

Наступного дня завдяки вжитим оперативним та розшуковим заходам поліцейські встановили особи зловмисників. Ними виявились 45- і 46-річний жителі м. Монастирище Черкаської області. Одного з них затримали за місцем проживання. Його спільник наступного дня з’явився з адвокатом на виклик поліції.

Старший з чоловіків притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, хуліганства, нанесення тілесних ушкоджень. Від будь-яких пояснень підозрювані відмовились.

Зловмисникам оголошено про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, а також вручено клопотання про обрання міри запобіжного – тримання під вартою.

Поліцейські перевіряють зловмисників на причетність до аналогічних злочинів на території інших областей. 

Новини Вінниці / За підозрою у вимаганні грошей у жителя Вінниччини затримано двох чоловіківНовини Вінниці / За підозрою у вимаганні грошей у жителя Вінниччини затримано двох чоловіківНовини Вінниці / За підозрою у вимаганні грошей у жителя Вінниччини затримано двох чоловіків
Макс Мельник

19 червня, 2020