За отримання «хабарів» одного з колишніх керівників Жмеринської дирекції залізничних перевезень оштрафовали

Новини Вінниці / За отримання «хабарів» одного з колишніх керівників Жмеринської дирекції залізничних перевезень оштрафовали

Колишньому першому заступнику начальника Жмеринської дирекції залізничних перевезень за вимагання хабарів призначено сплатити штраф. Таке покарання зазначено у вироку місцевого суду.

Колишньому першому заступнику начальника Жмеринської дирекції залізничних перевезень за вимагання хабарів призначено сплатити штраф. Таке покарання зазначено  у вироку місцевого суду.

Як зазначає 368.media, у 2017 році звинувачений прийняв пропозицію неправомірної вигоди в інтересах ТОВ «Атлантік груп» і ТОВ «ТЕК Атлантік» за вплив на уповноважених осіб для надання цим компаніям переваг в подачі вагонів, їх необхідної кількості, прискорення або затримки на залізничних станціях. Обвинувачений повідомив представникам підприємств номер своєї банківської картки.

У 2017 році на рахунок залізничника кошти надійшли. Він отримав майже 345 тис. грн. У суді чоловік провину визнав повністю. Додатково вказав, що з 1986 року працював на залізниці, а на посаду першого заступника начальника був призначений у 2017-му.

За посадовими обов’язками відповідав за роботу відділу перевезень, безпеку руху, взагалі всю фінансово-господарську діяльність. Протягом 2017 року, в зв'язку з об'єктивними труднощами з перевезенням вантажів на залізниці за грошову винагороду він допомагав суб'єктам господарювання в перевезенні вантажів. Стверджує, що гроші не вимагав, а їх йому перераховували як подяку. У скоєному кається. В даний час знаходиться на пенсії, отримав інвалідність II групи.

Спочатку справа надійшла до суду за ч.3 ст.368 КК (одержання неправомірної вигоди), але згодом кваліфікацію пом'якшили ч.2 ст. 369-2 КК (зловживання впливом).

Чоловіка оштрафували на 25,5 тисяч гривень. Також у нього конфіскували 24 тисячі, вилучені під час обшуку із сейфа службового кабінету. Арешт з іншого майна знято. Цивільний позов по справі не заявляли.

Макс Мельник

16 серпня, 2020