За один засмічений заповідник на Вінниччині оштрафували трьох сільських голів

Новини Вінниці / За один засмічений заповідник на Вінниччині оштрафували трьох сільських голів

На Вінниччині на трьох голів сільських рад, а саме Горбовецьку, Бірківську та Микулинецьку складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП. А все томк, що під час планової перевірки екоінспектори виявили на території загально-зоологічного заказника «Згарський» тверді побутові відходи та місця розведення вогнищ. Крім того, у межах природоохоронного об’єкту не було інформаційних аншлагів та знаків.

На Вінниччині на трьох голів сільських рад, а саме Горбовецьку, Бірківську та Микулинецьку, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП. А все тому, що під час планової перевірки екоінспектори виявили на території загально-зоологічного заказника «Згарський» тверді побутові відходи та місця розведення вогнищ. Крім того, у межах природоохоронного об’єкту не було інформаційних аншлагів та знаків.

Як повідомили у прес-службі державної екологічної інспекції у Вінницькій області, оскільки охороною заказника опікуються Горбовецька, Бірківська та Микулинецька сільські ради, то на їх керівників і складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП. Протоколи направлені на розгляд до Літинського районного суду.

Нагадаємо, у 2002 році Указом Президента України було створено загально-зоологічний заказник загальнодержавного значення "Згарський" загальною площею 3018,7 га. Даний заказник входить до складу природно-заповідного фонду України та водно-болотних угідь загальнодержавного значення, охороняється як національне надбання щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.Основною метою створення заказника було збереження та відтворення цінних природних комплексів, а саме, ділянки долини річки Згар, як екозону водно-болотних угруповань.