За кілька годин вінничанин обікрав квартиру, здав коштовності у ломбард, а отримані гроші нібито «розчинились»

Новини Вінниці / За кілька годин вінничанин обікрав квартиру, здав коштовності у ломбард, а отримані гроші нібито «розчинились»

Протягом кількох годин 15 травня вінницькі оперативники розшукали та затримали раніше судимого зловмисника, який обікрав квартиру місцевої жительки. Викрадені коштовності він оперативно здав у ломбард, а гроші за них у чоловіка не знайшли.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 11 години 25-річна вінничанка поскаржилась на те, що поки була відсутня, квартиру обікрали. Зловмисник забрав ювелірні прикраси та особисті документи хазяйки.

На місці злочину поліцейські встановили, що злодій проник до приміщення, пошкодивши вхідні двері.

У ході проведення першочергових розшукових заходів оперативники встановили особу, причетну до вчинення злочину та протягом кількох годин затримали підозрюваного на одній з вулиць міста. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 25–річний вінничанин.

Як з’ясувалось, ювелірні вироби зловмисник здав до ломбарду, а отримані за них кошти витратив на власні потреби. Викрадені прикраси поліцейські вилучили. Отже, у «накладі» залишився власник ломбарду. Сам винен. Треба бути обережнішим з клієнтами.

Наразі підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Слідством вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

16 травня, 2022