За хабар у Вінниці держвиконавець обіцяв виключити з реєстру боржників та скасувати заборону на виїзд за межі країни: службовцю світить тривале ув’язнення

Новини Вінниці / За хабар у Вінниці держвиконавець обіцяв виключити з реєстру боржників та скасувати заборону на виїзд за межі країни: службовцю світить тривале ув’язнення

У Вінниці слідчі скерували до суду провадження відносно держвиконавця, який за хабар обіцяв боржнику зняти накладені обмеження на право керування транспортними засобами, скасуванні заборони виїзду за межі України та виключити останнього з Єдиного реєстру боржників. До речі, свої «послуги» 30-річний обвинувачений оцінив у 35 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, задокументували злочинну діяльність фігуранта на початку 2023 року слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління. Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали співробітників УСБ України у Вінницькій області, процесуальне керівництво за обласною прокуратурою.

Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скерувано до суду.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України за ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 (замах на сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України).

За такі злочини держвиконавцеві загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

2 червня, 2023