За хабар поліцейським п'яному вінничанину загрожує до 4 років позбавлення волі

Новини Вінниці / За хабар поліцейським п'яному вінничанину загрожує до 4 років позбавлення волі

У Вінниці поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen, водій якого був напідпитку. Аби уникнути відповідальності чоловік вирішив запропонувати копам 10 тисяч грн хабаря.

У Вінниці поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen, водій якого був напідпитку. Аби уникнути відповідальності чоловік вирішив запропонувати копам 10 тисяч гривень хабаря.

Як повідомили в пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, 8 червня у Вінниці на вулиці Г. Успенського за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль Volkswagen. Водія перевірили за допомогу алкотестеру, який показав, що чоловік перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю в крові 39-річного чоловіка перевищив допустиму норму в 10 разів та становив 2 проміле.

Щоб на нього не складали протокол про порушення, чоловік запропонував поліцейським 10 тисяч гривень неофіційної винагороди. Затриманого попередили про кримінальну відповідальність за дачу хабара, однак він продовжував пропонувати гроші. Патрульні викликали слідчого, аби той задокументував факт.  

Слідчим відділенням поліції відкрито провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.

Новини Вінниці / За хабар поліцейським п'яному вінничанину загрожує до 4 років позбавлення воліНовини Вінниці / За хабар поліцейським п'яному вінничанину загрожує до 4 років позбавлення волі