За гроші мешканців ОСББ та бюджету міста у Вінниці відремонтували 22 ліфти

Новини Вінниці / За гроші мешканців ОСББ та бюджету міста у Вінниці відремонтували 22 ліфти

З початку 2020 року у Вінниці капітально відремонтували 22 ліфти у багатоповерхівках. Оновленними підйомниками мешканці будинків зможуть користуватися уже найближчим часом.

З початку 2020 року у Вінниці капітально відремонтували 22 ліфти у багатоповерхівках. Оновленними підйомниками мешканці будинків зможуть користуватися вже найближчим часом.

Як зазначають у пресслужбі мерії, під час проведення робіт у ліфтах встановлюють спеціальні пристрої, через які мешканці багатоповерхівок у випадку зупинки підйомника зможуть зв’язатися з черговим диспетчером, навіть за відсутності електроенергії в будинку. Крім цього, пристрій здешевлює вартість обслуговування ліфта як для підприємства, так і для мешканців.

Капітальний ремонт ліфтів у місті проводиться на умовах співфінансування з мешканцями та за рахунок коштів міського бюджету по програмі підтримки будинків ОСББ – як перший капремонт одного конструктивного елементу, що визначений співвласниками будинку.

«Оновлюються механізми, які відпрацювали повний термін експлуатації - а це 25 років, - і потребують капітального, а не поточного, ремонту. Наразі в роботі у нас три об’єкти. А саме: у будинку по вул. Литвиненко-Вольгемут, 48  у другому під’їзді,  у третьому під’їзді будинку по вул. Пирогова, 117а.  Також розпочинаємо роботи і у четвертому під’їзді цього ж будинку. Варто відзначити, що у під’їздах по вул. Пирогова роботи проводяться на умовах співфінансування», – каже директор департаменту житлового господарства Роман Фурман. 

Олеся Рудницька

16 листопада, 2020