За фактом смерті матері трьох малолітніх дітей на Вінниччині розпочато досудове розслідування

Новини Вінниці / За фактом смерті матері трьох малолітніх дітей на Вінниччині розпочато досудове розслідування

У зв’язку із смертю молодої жінки, матері трьох малолітніх дітей, жительки села Агрономічне, що поблизу Вінниці, до ЄРДР внесено два кримінальних провадження. Слідчі перевіряють факт ненадання без поважних причин допомоги хворій медпрацівником та умисного вбивства.

У зв’язку із смертю молодої жінки, матері трьох малолітніх дітей, жительки села Агрономічне, що поблизу Вінниці, до ЄРДР внесено два кримінальних провадження. Слідчі перевіряють факт ненадання медпрацівником без поважних причин допомоги хворій та умисного вбивства.

За інформацією пресслужби прокуратури Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що 12 червня 2020 року о 17:51 до Вінницького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Агрономічне померла жінка 1991 року народження.

За вказаним фактом у той же день внесено до ЄРДР та розпочато досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Для встановлення причини смерті по справі призначено судово-медичну експертизу.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться допити свідків, виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Крім того, зважаючи на повідомлення рідних померлої про її звернення за медичною допомогою до однієї з медичних установ Вінниці, до ЄРДР внесено відомості за ч.2 ст. 139 КК України (ненадання без поважних причин допомоги хворому медичним працівником, якщо воно спричинило смерть хворого або інші тяжкі наслідки).

Досудове розслідування на даний час триває для встановлення об’єктивної істини по справах.

Макс Мельник

15 червня, 2020