За дві доби на Вінниччині знищено майже 8 гектарів рослинності

Новини Вінниці / За дві доби на Вінниччині знищено майже 8 гектарів рослинності

Через суху погоду та вітер Вінниччина потерпає від пожеж на полях. Лише за дві доби знищено сухої рослинності на 7,7 га. Як свідчать прогнози рятувальників, небезпека виникнення пожеж в регіоні є на доволі високому рівні.

Як повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Вінницькій області, 6 жовтня місцеві рятувальники тричі виїжджали на ліквідацію загорянь сухої рослинності.

Зокрема, пожежі в екосистемах були ліквідовані в Могилів-Подільському, Гайсинському та Тульчинському районах області. Полум'ям знищено 4.7 га сухої рослинності.

До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 13 чоловік особового складу та три одиниці спецтехніки.

А 5 жовтня жмеринські, вінницькі, шаргородські, гайсинські та тростянецькі рятувальники Вінниччини 5 разів виїжджали на ліквідацію подібних загорянь. Полум'ям знищено близько 3 га сухої рослинності.

До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 25 чоловік особового складу та 5 одиниць спецтехніки.

Ймовірна причина виникнення всіх пожеж - необережність з вогнем невстановлених осіб.

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Макс Мельник

7 жовтня, 2021