За два місяці на Вінниччині «гроші підуть» за пацієнтом на вторинному рівні медичної допомоги

Новини Вінниці / За два місяці на Вінниччині «гроші підуть» за пацієнтом на вторинному рівні медичної допомоги

На Вінниччині за два місяці зміниться система фінансування медичних закладів вторинного рівня. Як і на первинному рівні гроші «підуть за пацієнтом», тобто лікарні будуть укладати угоди з НСЗУ. На Вінниччині усі лікарні вторинного рівня готові до підписання таких угод.

На Вінниччині за два місяці зміниться система фінансування медичних закладів вторинного рівня. Як і на первинному рівні гроші «підуть за пацієнтами», які потребують спеціалізованої допомоги. Лікарні укладатимуть угоди напряму з НСЗУ. На Вінниччині усі заклади охорони здоров‘я, які надають таку допомогу, готові до новацій.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«З 1 квітня лікарні можуть укладати угоди з НСЗУ якщо вони відповідатимуть певним критеріям,-  пояснила заступник директора департаменту охорони здоров’я з фінансово-економічної роботи Олена Житанська. - Станом на сьогодні, всі заклади охорони здоров’я Вінницької області готові до підписання договорів з НСЗУ. Фінансування буде здійснюватись пропорційно – 60% заклад отримає глобального бюджету, а 40% заклад буде отримувати на підставі наданих пацієнтам послуг. Це буде додаткове фінансування за пролікований випадок».

Зазначимо, що загалом Національною службою здоров’я розроблено 27 лікувальних пакетів, усі ліки, передбачені протоколом будуть повністю фінансуватись НСЗУ та є безкоштовними для пацієнтів.

 

Марина Карабай

29 січня, 2020