За два ярмарки у Вінниці продали овочів та фруктів на 3 мільйони

Новини Вінниці / За два ярмарки у Вінниці продали овочів та фруктів на 3 мільйони

Перевиробництво окремих видів сільськогосподарської продукції спровокувало нарікання аграріїв, що вони вирубають частину садків і відмовляться від вирощування іншої продукції, оскільки оптовики задешево беруть їх товар. Певний економічний ефект окремі виробники отримали від двох ярмарків, які відбулися у Вінниці наприкінці жовтня. У Вінницькій ОДА підрахували, що там було реалізовано продукції на суму близько 3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, традиційні осінні сільськогосподарські ярмарки відбулись 24 та 30 жовтня у Вінниці, відповідно до розпорядження голови ОДА Сергія Борзова. Мета – забезпечити населення області сільськогосподарською продукцією та продовольчими товарами за цінами виробників.

Наразі в облдержадміністрації зазначають, що тисячі вінничан здійснили закупівлю овочів та фруктів на зимовий період, продегустували та придбали продукцію місцевих підприємств переробної промисловості та крафтових виробників за доступними цінами, що були нижчими, ніж на споживчому ринку області. Крім того, ярмарки дали змогу місцевим товаровиробникам реалізувати власну продукцію без посередників та додаткових витрат.

В ярмаркових заходах взяли участь 175 учасників. Це підприємства переробної промисловості з виробництва м’ясних та ковбасних виробів, м’яса курей, яєць, олії, молокопродуктів, хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, борошна, круп, плодоовочевих консервів, а також торговельні підприємства споживчої кооперації і сільськогосподарських товаровиробники м’яса, риби, фруктів, овочів, меду та  фермери, що вирощують саджанці.     

Олеся Рудницька

2 листопада, 2021