За чий рахунок лікують хворих на COVID-19 у Вінниці та скільки коштує терапія

Новини Вінниці / За чий рахунок лікують хворих на COVID-19 у Вінниці та скільки коштує терапія

Лікування пацієнта, хворого Covid-19, у Вінниці та загалом по Україні коштуватиме максимум від 5 до 10 тисяч гривень. Про такі цифри вже заявляють лікарі. У Вінниці лише один одужав, тому некоректно підраховувати витрати. За словами директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександра Шиша, достовірною статистику у даному випадку можна вважати після завершення лікування щонайменше 32 пацієнтів.

Лікування пацієнта, хворого Covid-19, у Вінниці та загалом по Україні коштуватиме максимум від 5 до 10 тисяч гривень. Про такі цифри вже заявляють лікарі. У Вінниці лише один одужав, тому некоректно підраховувати витрати. За словами директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександра Шиша,  достовірною статистику у даному випадку можна вважати після завершення лікування щонайменше 32 пацієнтів.

Як повідомив Укрінформ, головний лікаря Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк заявив, що за підрахунками у закладі «вартість лікування пацієнта, хворого Covid-19, становить від 5 до 10 тисяч гривень».

Напередодні в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в державних лікарнях України від коронавірусу лікують безкоштовно. Держава передбачила спеціальний тариф, який буде оплачуватися установам охорони здоров'я, які надають допомогу хворим на Covid-19.

За словами Олександра Шиша, наразі складно підрахувати середню вартість, адже у кожному випадку вона залежить від перебігу захворювання та стану пацієнта.

«Озвучені цифри відповідають лікуванню хворого з ускладненнями. Об’єктивно говорити про вартість ми зможемо після підрахунки витрат на лікування 32 пацієнтів. Проте я можу підтвердити, що наразі для хворого лікування є безкоштовним. Лікуємо за кошти міського бюджету (це левова частка) та «залишків» від державної субвенції», - пояснив директор департаменту.

Олег Верлан

2 квітня, 2020