З виправного центру на Вінниччині утік засуджений. Знайшли його на автовокзалі

Новини Вінниці / З виправного центру на Вінниччині утік засуджений. Знайшли його на автовокзалі

На території автовокзалу у Ладижині поліцейські затримали 21–річного розшукуваного. Він утік з виправної установи, але мандрівка виявилась доволі короткою. За втечу чолвоікові загрожує ув’язнення терміном до 3 років.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 2 листопада близько 12.30 до місцевих правоохоронців звернулася адміністрація виправного центру з повідомленням про втечу з установи засудженого.

Як виявилось, 21-річний уродженець Житомирської області у виправному центрі відбуває покарання у вигляді обмеження волі терміном на 1 рік за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту).

На пошук зловмисника було задіяно весь особовий склад підрозділу поліції. Поліцейські перевіряли нежилі будинки, магазини, заклади харчування, підвальні приміщення, прочісували лісові масиви. Розшукали втікача на території міського автовокзалу.

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом слідством розпочато розслідування за ч. 1 ст. 390 Кримінального кодексу України (самовільне залишення місця обмеження волі, вчинене особою, яка відбуває покарання у виді обмеження волі). За такий злочин передбачено до 3 років позбавлення волі.

Макс Мельник

3 листопада, 2022