З швейцарського Цюріха відправили перші 8 вагонів Tram 2000 до Вінниці

Новини Вінниці / З швейцарського Цюріха відправили перші 8 вагонів Tram 2000 до Вінниці

Перші 8 вагонів Tram2000 завантажили для транспортування в Україну. Угода між Управлінням транспорту Цюріха (VBZ) і Державним секретаріатом з економічних питань (SECO) передбачає, що загалом 35 транспортних засобів Tram2000 будуть відправлені до Вінниці, де вони можуть експлуатуватися ще 12-15 років.

Про це повідомили в Управлінні транспорту Цюріха (VBZ), посилаючись на підписану у червні 2021 року було підписано угоду з Державним секретаріатом з економічних питань (SECO), яка регулює передачу Вінниці щодо передачі 35 Tram 2000.

VBZ надає місту Вінниці до 35 списаних трамвайних транспортних засобів для експлуатації у місті «Вінницькою транспортною компанією» (ВТК). За словами радника міста Цюріха Міхаеля Баумера, 15 березня відправлено першу партію.

«Транспортні засоби, що вилучаються, знаходяться в робочому стані і можуть використовуватися у Вінниці від 12 до 15 років. Про це свідчить успішна передача трамваїв «Міраж» і «Карпфен», які були доставлені до Вінниці в період з 2007 по 2011 рік і з того часу використовуються щодня.

SECO фінансує транспортування транспортних засобів і бере участь у витратах на навчання працівників транспортної компанії у Вінниці. SECO та місто Вінниця вже багато років успішно співпрацюють у рамках економічної співпраці у сферах громадського транспорту, просторового планування та енергоефективності», - йдеться у релізі швейцарської сторони.

У Цюріху вказують, що «через початок війни між Росією та Україною в лютому 2022 року проект довелося тимчасово призупинити. Після того, як наприкінці літа 2022 року воєнна ситуація знову стала стабільнішою, SECO змогла провести більш точну оцінку ризиків ситуації та відновити проектну діяльність».

Навчання працівників Вінницької транспортної компанії троє працівників «Вінницької транспортної компанії» пройшли навчання з технічного обслуговування та ремонту Tram 2000 на чотиритижневому стажуванні. Тривале стажування наразі було неможливим через воєнну ситуацію в Україні. Швейцарські фахівці через війну до Вінниці не поїдуть.

«Сподіваємось, що через місяць транспорт приїде до Вінниці, якщо не буде логістичних затримок», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Макс Мельник

16 березня, 2023