З початку війни на Вінниччині прикордонники затримали близько 200 чоловіків, які намагались втекти з України

Новини Вінниці / З початку війни на Вінниччині прикордонники затримали близько 200 чоловіків, які намагались втекти з України

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, прикордонники Могилів–Подільського загону затримали близько 200 ухилянтів.

Про це йдеться у повідомленні Могилів–Подільського прикордонного загону.

«Якщо ще наприкінці лютого та на початку березня відчайдушні втікачі перевіряли пильність прикордонників на «зеленому» кордоні, то наразі вони намагаються перетнути кордон за фальшивими документами – підроблюють записи у військових квитках, тимчасових посвідченнях військовозобов’язаних. Мали місце і спроби перетину кордону за фіктивними пенсійними посвідченнями інвалідів 2 групи, свідоцтвами про смерть дружини та народження дітей. З часу початку військових дій вартові відмовили у пропуску понад 100 чоловікам призовного віку», - вказують прикордонники.

Наголошується, що відносно громадян, котрі свідомо використовували підроблені документи та довідки - прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак злочинів до компетентних правоохоронних органів, які встановлюватимуть їм міру відповідальності.