З-під завалів телевежі врятували людей. Очільник Рівненщини вказав на дурість ворога

Новини Вінниці / З-під завалів телевежі врятували людей. Очільник Рівненщини вказав на дурість ворога

З-під завалів телевежі у Рівному, яка пошкоджена внаслідок авіаудару російських окупантів, звільнили кількох людей. Вони живі, перебувають у нормальному стані.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив керівник Рівненської ОДА Віталій Коваль. За його словами, роботи з пошуку людей продовжуються.

Удару було завдано 14 березня о 5:20. Влучили дві крилаті ракети. Рівненська телевежа розташована в селі Антопіль, приблизно за 15 км від обласного центру. Зруйновано апаратну.

В області не працює теле- та радіомовлення. Очільник регіону пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого відновлення роботи Т2 і радіо.

Коваль переконаний, що окупанти пошкодили телевежу, щоб відрізати людей від правдивої інформації та від зв'язку з іншими регіонами.

«Ми відновимо радіо та телебачення через вежу, але більшість людей у Рівненській області отримує цю інформацію через додатки та через інтернет», - сказав Коваль.

По суті, російські стратеги, які дали наказ завдати удар по вежі, живуть поняттями ХХ сторіччя, вважаючи, що без радіо та телебачення, люди будуть відрізані від інформації. Нині в українських селах мають смартфони… Можливо, це дивина для росіян. 

«Кількість жертв та постраждалих буде відома після повного розбору завалів», – зазначив Віталій Коваль.

Голова Рівненської ОДА повідомив, що загалом ситуація в області стабільна, кордон не порушено, ворога на території області не зафіксовано.

Олег Верлан

14 березня, 2022