З «паспортом здоров‘я» та без «шведського столу» - нові правила в сфері туризму вінничан не надихають

Новини Вінниці / З «паспортом здоров‘я» та без «шведського столу» - нові правила в сфері туризму вінничан не надихають

Вінничанам, які збираються подорожувати, крім закордонного паспорту цілком можливо доведеться отримувати ще й «паспорт здоров‘я». Цей документ має бути доказом того, що людина не хворіє COVID-19.

Вінничанам, які збираються подорожувати, крім закордонного паспорту, цілком можливо доведеться отримувати ще й «паспорт здоров‘я». Цей документ має бути доказом того, що людина не хворіє на COVID-19.

Про це голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів розповіла Інтерфакс-Україна

Вона зазначила, якщо «паспорти здоров'я» рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), їх буде впроваджено і в Україні.

"Якщо це буде впроваджено у світі й рекомендовано Всесвітньою організацією охорони здоров'я, це буде впроваджено також і в Україні. Але для цього у світу має бути розуміння, який тест можна вважати доцільним і за скільки часу його потрібно проводити, але на це поки що відповідей немає, і чіткої процедури видачі таких паспортів жодна країна поки що не має", - цитує видання голову ДАРТ України Мар‘яна Олеськів.

Посадовець повідомила, що розробляються нові санітарно-гігієнічні норми в сфері туризму. Зокрема, мова йде про проходження персоналом температурного скринінгу, відстань між столиками і кількість людей на квадратний метр у закладах харчування, неможливість доступу до їжі самих туристів, певну відстань на рецепції між людьми, дезінфектори, які має бути встановлено у визначених місцях, обмеження щодо басейнів і СПА, дистанціювання між людьми на пляжах.

Тож залишайтесь вдома, точніше в рідному місті, тим більше що гарних локацій у Вінниці чимало. На них можна дивитися під різними кутами для різноманітності...

Марина Карабай

6 травня, 2020