З паралельної реальності: Путін загрожує війною світові, якщо «закриють небо», а росіянам каже, що «все по плану»

Новини Вінниці / З паралельної реальності: Путін загрожує війною світові, якщо «закриють небо», а росіянам каже, що «все по плану»

Росія не допустить «закриття неба» над Україною та розглядатиме спроби встановлення безпольотної зони іншими країнами як участь у збройному конфлікті. Про це Володимир Путін заявив 5 березня під час зустрічі із співробітницями «Аерофлоту».

NaПарижі наводить матеріал російського ліберального видання «Настоящее время» з власними уточненнями. Чому? Місцеві ради зараз масово ухвалюють прохання до світових лідерів «закрити небо». В НАТО відповіли відмовою через острах ядерної війни за ініціативи божевільного диктатора. Чи насправді божевільного, мають визначити психіатри, хоча більшість цитат не викликають сумнівів у діагнозі автора погроз.

Отже, російські ліберальні журналісти подають меседжи свого президента.  

«Зараз ми чуємо, що треба зробити безпольотну зону над територією України, – заявив Путін, виступаючи перед співробітницями «Аерофлоту» з нагоди 8 березня. – Зробити це можна лише з території сусідніх держав. Але будь-який рух у цьому напрямі нами розглядатиметься як участь у збройному конфлікті тієї країни, з боку якої створюватимуться загрози для наших військовослужбовців. Ми в цю ж секунду реагуватимемо».

Фактично теж саме Путін вже казав 3 березня, чим страшенно налякав Захід.

Жінкам російський лідер розповів про перебіг «військової операції» в Україні. Так, за його словами, у бойових діях з боку Росії беруть участь лише «офіцери та контрактники», а «призовників немає жодного». Закликати для участі у «конфлікті» резервістів також не планується, як і вводити у країні воєнний стан.

В Україна в полон взято достатньо строковиків, а 3000 резервістів, за даними ЗСУ, чекають наказу йти на Харків в Бєлгородській області РФ…

Далі. З боку України, стверджує Путін, «воюють неонацисти, які не випускають своїх громадян із зони бойових дій та прикриваються ними як живим щитом, а також використовують «джихад-мобілі» з вибухівкою.

Таке складно коментувати. В Україні понад 40 мільйонів тих, кого хвора уява однії людини видає за «неонацистів». Щодо «джихад-мобілів», то можливо це теж щось з уяви. Складно пояснити. Знову ж таки краще психіатру. «Не випускають своїх» - це він плутає. Саме так поступають росіяни. Це їхня «фішка» з 2014-го. І російське видання наводить приклад Маріуполя, де міський голова жаліється на порушення домовленостей про тишу і гуманітарний коридор з боку загарбників, які продовжили обстріл міста та його околиць.  

Повертаємось «до Москви». Санкції, які запроваджуються міжнародною спільнотою щодо Росії через вторгнення в Україну, Путін порівняв із оголошенням війни. Зрештою, російський президент заявив, що в Росії жителям можна протестувати проти «важкого» рішення влади про проведення «операції», а в Україні людей, які намагаються щось говорити щодо Росії, «почали розстрілювати просто, без суду та слідства».

Згадаємо як у Москві за грати кинули дітей та жінок, які протестували проти війни, а у Жмеринці через військовий стан затримали офіцера у відставці, прихильника Путіна, навіть без застосування сили.

Російське видання наводить статистику: у РФ за кілька днів протестів проти війни затримали понад 8 тисяч людей. П'ятого березня Володимир Путін підписав указ про кримінальне покарання за поширення «фейків» про військові дії в Україні, за яким росіянам загрожують покарання у вигляді штрафів та позбавлення волі на строк до 15 років. Також запроваджено адміністративну відповідальність за «публічну дискредитацію армії» та «заклики не застосовувати збройні сили».

Повторимося, людина перебуває у паралельній реальності.  

P.S.Telegram-канал Luxta припускає, що зустрічі Путіна із жінками не було, а картинка – голограма.   

На фрагменті відео видно, що при русі рук Путіна картинка не рухається. А це може вказувати на монтаж відео.

«Путіну настільки страшно виходити з бункера, що він виступає перед намальованими жінками з намальованим мікрофоном. А може, Путіна давно не існує, і він просто голограма?» - сказано в повідомленні.