З оточеного Лиману росіяни намагалися втекти колонною на «віджатих» цивільних автівках

Новини Вінниці / З оточеного Лиману росіяни намагалися втекти колонною на «віджатих» цивільних автівках

Американські аналітики з ISW давали три доби на звільнення Лиману. ЗСУ відновили український прапор у першу. Російське угруповання, яке за приблизними підрахунками налічувало до 5 тисяч військових, не дивилось пропагандистську стрічку «Сталінград», тому тікало, коли стало відомо про «вогневий контроль» Силами оборони України дороги у тил.

Сьогодні, 1 жовтня, найпопулярнішим відео у мережі став ролік з українським прапором поблизу міста Лиман.   

Звісно, зарано казати про повний контроль населеного пункту. Операція по зачистці триватиме кілька діб, адже за наказом Путіна Лиман мали перетворити на «Сталінград-1943» чи «Маріуполь-2022». Не перетворили. Більш того, частина окупантів, кинувши техніку, віджала транспорт у місцевих і намагалась цивільними автівками вибратися з оточення. Колона легковиків з росіянами була знищена.

 

Нагадаємо, чому звільнення Лиману важливе? По-перше, це українська земля. По-друге, місто є залізничним вузлом та перехрестям автошляхів. Його контроль ускладнює росіянам оборону Сватового на північному заході Луганщини, а також дозволяє просуватись на схід у бік Кремінної та Лисичанська.  

До речі, російські ЗМІ не поспішають оприлюднювати свіжі новини по Лиману.

Олег Верлан

1 жовтня, 2022