З нуля: у Ладижині оперативно створюють альтернативну систему опалення

Новини Вінниці / З нуля: у Ладижині оперативно створюють альтернативну систему опалення

У Ладижині Вінницької області триває ліквідація наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру. Фактично створюється альтернативна існуючій система опалення. Про терміни її побудови не кажуть. Наразі на території міста функціонують сім пунктів обігріву.

Нагадаємо, внаслідок ворожих ударів по Ладижинській ТЕС минулого місяця знищене обладнання, завдяки якому теплоносій зі станції подавався до багатоповерхівок міста. Через це 18 тисяч споживачів послуг централізованого опалення залишились без тепла.

Наприкінці листопада у місті оголосили про надзвичайної ситуації воєнного характеру та обласна влада долучилась до усунення її наслідків.  

Як повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація, у режимі 24/7 працює надзвичайний штаб, який очолює заступник голови ОВА Олександр Піщик.

«Від підрядників вимагається виконання робіт на кількох ділянках будівництва одночасно, щоб пришвидшити введення в експлуатацію альтернативні джерела опалення міста. Ладижинці як і сплачували раніше, будуть продовжувати сплачувати за тепло за тим же тарифом. Надлишкові витрати компенсуватиме міський бюджет», - йдеться у повідомленні.

Наразі на території міста Ладижин функціонує 4 стаціонарні (в приміщенні) “Пункти незламності” та 3 мобільні (намети) “Пункти незламності”.

Для допомоги місцевій владі у проведенні заходів із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ГУ ДСНС України у Вінницькій області додатково залучено 13 чоловік та 10 одиниць техніки. Забезпечується інформування населення громади про місце розташування та готовність роботи пунктів незламності.

Зазначимо, зараз Вінницька військова адміністрація та місцева влада працюють над забезпеченням людей додатковими джерелами опалення – переносними котельнями та індивідуальними конвекційними обігрівачами. Орієнтовно на монтаж систем знадобиться близько місяця.

Голова Гайсинської РВА Людмила Головашич розповіла, що про диверсифікацію джерел енергії говорили понад десять років. Лише коли цього року російські військові почали обстрілювати місцеву інфраструктуру, це стало питанням виживання. За її словами, коли температура опустилася нижче нуля градусів, стовпчики термометрів у будинках опускалися до 8 градусів за Цельсієм.

Новини Вінниці / З нуля: у Ладижині оперативно створюють альтернативну систему опаленняНовини Вінниці / З нуля: у Ладижині оперативно створюють альтернативну систему опалення