З нагоди іменин Національної поліції вінницькі копи влаштували свято для дітей та написали казку про «КОПтигорошка»

Новини Вінниці / З нагоди іменин Національної поліції вінницькі копи влаштували свято для дітей та написали казку про «КОПтигорошка»

У третю річницю з дня створення Національної поліції України у Вінниці влаштували святом для дітей. Працівники патрульної спільно із партнерами сьогодні, 4 липня, перетворили Європейську площу на поліцейське містечко. З 15 години тут постійно звучать сирена на поліцейських автомобілях, діти вивчають правила дорожнього руху, приміряють на себе роль копів, одягають бронежилети, каски та інші атрибути форми правоохоронців.

У третю річницю з дня створення Національної поліції України у Вінниці влаштували свято для дітей. Працівники патрульної спільно із партнерами сьогодні, 4 липня, перетворили Європейську площу на поліцейське містечко. З 15 години тут постійно звучать сирена на поліцейських автомобілях, діти вивчають правила дорожнього руху, приміряють на себе роль копів, одягають бронежилети, каски та інші атрибути форми правоохоронців.

Загалом біля вінницької вежі розгорнуто до десятка пізнавальних локацій, однак найбільші черги до автомобілів поліцейських. Адже з нагоди іменин маленьким і не дуже вінничанам дозволено посидіти за кермом та відчути себе патрульним. Більше того, навіть прокататися, для цього обладнали спеціальну проїзну зону.

Крім того, до третьої річниці створення Нацполіції написали казку про доброго інспектора «КОПтигорошка». Її демонструють маленьким вінничанам просто неба.

«Створили казку для дітей про безпекові правила. У ній є королева, король, принцеса, змій  і добрий поліцейський, який по дорозі до принцеси рятує всіх, хто потрапив в біду. Головний герой  інспектор «КОПтигорошко». Також для  дітей підготували спеціальні смаколики, на яких зображено поліцейську символіку. Їх будемо дарувати хлопчикам і дівчаткам за правильні відповіді у вікторині про правила дорожнього руху», -  розповідає інспектор по зв’язкам з громадськістю управління патрульної поліції  у Вінницькій області, старший лейтенант поліції Олена Вотякова.

Також під час свята маленьких та юних вінничан навчать надавати першу медичну допомогу, розповідатимуть, як уберегтися від насильства в сім’ї та не стати жертвою торгівлі людьми.

Дійство на Європейській площі з нагоди свята триватиме до 18 години.