З Мюнхену до Москви: доньку Путіна «сватають» у перші особи Росії

Новини Вінниці / З Мюнхену до Москви: доньку Путіна «сватають» у перші особи Росії

Поки для телевізорів росіян Путіна малюють фахівці з графіки, в навколокремлівській тусовці відбувається «мишача метушня». Відкрито сваряться політики з оточенням Путіна. Неофіційно тривають і дискусії щодо наступника лідера. Нібито для примирення різних «партій» ви рішено висунути доньку президента Росії Володимира Путіна Катерину Тихонову.

Московські пабліки звернули увагу на публічний голови Держдуми В'ячеслава Володіна з першим заступником голови Ради Федерації Андрієм Турчаком. Вони обидва з «Єдиної Росії», тому внутрішньопартійні чвари б’ють по рейтингу президента.

На цьому фоні у близькому оточенні Путіна в знову заговорили про необхідність консенсусної для еліт фігури в керівництві «Єдиної Росії», яка об'єднала б і гарантувала поточний status quo і наступність влади. І всі у цьому зацікавлені.

Наприкінці минулого року це питання активно обговорювалося і Путін серйозно замислювався над можливістю поставити дочку на чолі партії влади, але на той час не було однозначного схвалення цього рішення у поданні більшості елітних груп. Тепер ситуація змінилася і війна з Україною, яка триває вже три місяці, створила передумови та запит еліт на чітке розуміння свого майбутнього без Путіна.

Путін на сьогоднішній день є єдиним гарантом стабільності системи і це в умовах війни та циркулюючої інформації про тяжкі захворювання президента, що починає викликати максимальне занепокоєння еліт. У розумінні вузького кола осіб, які мають доступ до президентського вуха, Катерина Тихонова - єдина людина, яка може бути гарантом стабільності існування путінського режиму, не будучи прямим наступником.

Перебуваючи біля керма партії влади і фактично керуючи Державною думою та Радою Федерації Тихонова врівноважуватиме будь-якого наступника на посаді президента. Загалом Путін таку позицію наступності, як Дмитро Патрушев (син очільника Ради безпеки М.Патрушева) - президент, а Катерина Тихонова господиня системи влади, схвалює. Наскільки цей варіант буде близьким до реалізації, ми побачимо вже скоро, затягувати з такого роду рішеннями у президента не вийде.

Зазначимо, 35-річна Тихонова не так давно оселилась у свого коханця та батька спільної дитини – артиста балету Ігоря Зеленського у Мюнхені. Проте, через політичні обставини 52-річного фахівця звільнили з Баварського держбалету. Його офіційна дружина залишилась працювати в установі.

У травні Зеленський залишив Німеччину. У ЗМІ припускають, що він має очолити театр опери та балету, який будують у Севастополі за анонсованим ще у 2018-му Путіним проєктом. Звісно, і Тихоновій немає чого тепер робити в Європі.

Олег Верлан

27 травня, 2022