З мішком на голові вивезли до кар’єру. На Вінниччині затримано трьох рецидивістів, які побили та пограбували людину

Новини Вінниці / З мішком на голові вивезли до кар’єру. На Вінниччині затримано трьох рецидивістів, які побили та пограбували людину

Вінницькі правоохоронці затримали трьох членів злочинної групи, які, погрожуючи пістолетом, побили та вивезли за місто мешканця Шаргорода. Нападники одягли потерпілому мішок на голову, силою затягли у свій автомобіль та вивезли за межі міста до піщаного кар’єру.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, у чоловіка відібрали гроші та особисті речі. Оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з поліцейськими відділення поліції № 2 Жмеринського районного відділу поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД 1 жовтня затримали трьох підозрюваних. Усі затримані – раніше судимі. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Потерпілий розповів, що все відбувалося вночі, коли він повертався додому. Поруч зупинився автомобіль «Опель Вектра» на іноземній реєстрації. Усередині знаходились троє незнайомців. Погрожуючи зброєю, вони силою змусили чоловіка сісти до них у автівку, зв’язали йому руки, вділи на голову мішок, вивезли за місто, де побили та відібрали гроші, телефон та інші особисті речі.

Близько 14 години наступного дня потерпілий звернувся до поліції. Розшуки біли не тривалими. В одному з будинків у селі Юхимівка Мурафської територіальної громади поліцейські затримали підозрюваних, які там тимчасово проживали, перебуваючи на заробітках. Підозрювані – вінничани віком 20, 23 та 26 років. Вони притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Під час проведення обшуку в їх автомобілі поліцейські вилучили викрадені особисті речі потерпілого.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій). За таке правопорушення їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також у діях зловмисників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Наразі затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Досудове розслідування триває.

Новини Вінниці / З мішком на голові вивезли до кар’єру. На Вінниччині затримано трьох рецидивістів, які побили та пограбували людину Новини Вінниці / З мішком на голові вивезли до кар’єру. На Вінниччині затримано трьох рецидивістів, які побили та пограбували людину Новини Вінниці / З мішком на голові вивезли до кар’єру. На Вінниччині затримано трьох рецидивістів, які побили та пограбували людину