З 4 березня пенсіонери Вінниччини разом з пенсіями почнуть отримувати субсидії грошима

Новини Вінниці / З 4 березня пенсіонери Вінниччини разом з пенсіями почнуть отримувати субсидії грошима

З 4 березня пенсіонерам розпочнуть виплачувати субсидії одночасно з пенсіями. Про це сьогодні заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час наради під головуванням президента України Петра Порошенка і за участі прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана.

З 4 березня пенсіонерам, зокрема Вінниччини, розпочнуть виплачувати субсидії одночасно з пенсіями. Про це сьогодні заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час наради під головуванням президента Петра Порошенка і за участі прем`єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Пенсійний фонд, Укрпошта і Ощадбанк уже отримали 731 реєстр отримувачів субсидій. Виплати субсидій пенсіонерам розпочнуться з 4 березня одночасно з пенсійними виплатами, а з 12 березня люди, які не є пенсіонерами, отримають кошти на оплату житлово-комунальних послуг у відділеннях Ощадбанку після пред'явлення паспорту та ідентифікаційного коду»,- зазначив Андрій Рева.

Водночас директор департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна під час наради у голови облдержадміністрації зазначила, що у Вінницькій області з 1 січня 2019 року субсидія призначена 4 925 домогосподарствам. Тобто, вони отримають вже безготівкову субсидію. 

«Загалом на сьогодні субсидію отримують майже 256 тисяч домогосподарств області. Це 41,2% від їх загальної кількості. Причому, майже 35% призначень – це рішення, прийняте комісією», - зазначила  Наталя Заболотна.