З 1 березня пенсії зростуть для 418 тисяч пенсіонерів Вінниччини

Новини Вінниці / З 1 березня пенсії зростуть для 418 тисяч пенсіонерів Вінниччини

З 1 березня в Україні запроваджується автоматична індексація пенсій. Збільшені пенсійні виплати побачать В 418 тис. пенсіонерів Вінниччини.

З 1 березня в Україні запроваджується автоматична індексація пенсій. Збільшені пенсійні виплати побачать 418 тисяч пенсіонерів Вінниччини. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

«Перерахунок здійснений автоматично за матеріалами пенсійних справ і не потребує додаткових звернень громадян до органів Пенсійного фонду. Із 418 тисячі пенсіонерів області, яким проведені перерахунки пенсійних виплат, 88% отримають підвищення, середній розмір якого складатиме 237 грн. Зазначена категорія осіб буде отримувати підвищення до пенсії на постійній основі. Середній розмір пенсійної виплати для цивільних пенсіонерів зросте на 207,50 грн і становитеме 2333 грн», - зазначила Олена Корчака.

Водночас, каже посадовець, уряд встановив одноразову доплату в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня 2019 року.

«Виплата одноразової доплати до пенсії проводитиметься рівними частинами у березні та квітні 2019 року – по 1205,08 грн щомісячно», - зазначила Олена Корчака

На неї, за підрахунками обласного управління Пенсійного фонду, на Вінниччині слід очікувати лише 107,5 тис. пенсіонерам.

Одноразова доплата до пенсії проводиться для осіб, які:

  • отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”,
  • мають страховий стаж – чоловіки 35, жінки 30 років (а для пенсій призначених до 2011 року, чоловіки - 25, жінки - 20 років),
  • отримують станом на 1 березня 2019 року пенсію не вище 1669,20 грн з урахуванням всіх надбавок та підвищень (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною та доплати до 100 грн).

«Сума одноразової доплати до пенсії не включається до середньомісячного сукупного доходу сім’ї під час розрахунку розміру житлової субсидії та під час визначення права на надання пільг окремим категоріям громадян»,  - наголосила Олена Корчака.