Юрист Калетника Таїсія Томляк балотується у народні депутати

Новини Вінниці / Юрист Калетника Таїсія Томляк балотується у народні депутати

Якщо Григорій Калетник раптом сам не потрапить до Верховної Ради, то є можливість того, що потраплять його «діти». А вони вже точно стануть наслідувати його «неперевершений професіоналізм».

Про зв'язок команди президента ВНАУ Григорія Калетника із Зе:командою на Вінниччині журналісти писали ще під час президентської кампанії. Цей зв'язок став очевидним і беззаперечним під час дострокових парламентських виборів.

Згідно з розслідуванням журналістів видання VinMedia, наразі відразу кілька представників університету баллотується саме від президентської політсили. 

Так, у списках «Слуги народу» представники аграрного університету є в кількох округах, які традиційно близько до керівнитва поважного закладу. Це передусім Таїсія Томляк на 16 окрузі, Павло Довгань на 18 окрузі, де кандидатом йде і сам Григорій Калетник (уродженець 16 округу). Також на 14 окрузі попри наявність кандидату від «Слуги народу» Ірини Борзової, активно веде кампанію як самовисуванка і колишня керівниця обласного Зе:штабу, а також співробітниця університету Світлана Лутковська, ще одна підопічна Калетника.

Варто пригадати, що Таїсія Томляк працює начальником юридичного відділу у Вінницькому національному аграрному університеті. Ось на вже видаленій сторінці з сайту ВНАУ «Первинна профспілкова організація працівників ВНАУ сердечно вітає Томляк Таїсу Сергіївну зі створенням нової молодої родини».

А ось і сама пані Таїсія радо вітає Григорія Калетника із ювілеєм. Почесний і фактичний керівник ВНАУ цього року розміняв восьмий десяток років, але йти на політичну пенсію не збирається.

 

 

 

Власне, якщо вірити Реєстру адвокатів України, Томляк отримала ліцензію лише рік назад. До цього вона сумлінно працювала у вузі Калетника. Цікава деталь – юристка аграрного здійснює свою адвокатську діяльність за адресою, де розміщений завод «Сотка», за чутками фактичним власником якого є Григорій Калетнік. Принаймні у Григорія Миколайовича завжди були дуже теплі стосунки з менеджментом підприємства.

Додамо ще й факт, що Томляк була адвокатом Калетника у судових суперечках проти жінки, яка намагалась відстояти свою землю, бо підприємство підробило договори. Томляк представляла підприємство Калетніка проти простих людей, які вимагали справедливості за відібрану землю у Великій Кісниці. У минулому та позаминулому роках Таїса Томляк представляла інтереси ВНАУ у судах щодо власності землі у Агрономічному. Там, до речі, відзначився ще і кандидат з округу №18 Павло Довгань. Якщо Томляк юридично захищала «честь Калетника», то Довгань – фізично, влаштовуючи бійки та провокації проти АТОвців та членів їхніх сімей.

Скупа, але досить вичерпна біографія Таїсії Томляк міститься не на загальнодоступних ресурсах, не на сайті ЦВК, а на сайті вузу Калетника:

Народилася 08 червня 1992 року. У 2014 р. закінчила Київський університет права Національної академії наук України спеціальність «Правознавство», спеціалізація «Суд. Прокуратура. Адвокатура», кваліфікація - юрист. Асистент, адвокат. Науково-педагогічний стаж – 3 (три) роки. Працюю на кафедрі права асистентом з 2015 року. Маю 8 (вісім) років юридичного стажу. З серпня 2018 року займаюсь адвокатською діяльністю. Основними напрямами наукових досліджень є актуальні проблеми земельного, трудового та цивільного права, адміністративного, цивільного та господарського процесів. Викладаю дисципліну «Правознавство».

Як бачимо, на Вінниччині «Слуга народу» не просуває екс-«регіоналів», а виключно їхніх вірних «посіпак», яких видає за «нові обличчя». Дійсно, Томляк, як і Лутковська, як і Довгань – нові політичні імена. Проте за ними настирливо стирчать вуха їхнього директора, «улюбленого керівника і прекрасної людини», «незамінного лідера, прикладу гідного наслідування і неперевершеного професіоналу», «працьовитістю, людяністю і оптимізмом якого» Таїсія Томляк «щиро захоплюється».

І якщо Григорій Калетник раптом сам не потрапить до Верховної Ради, то є можливість того, що потраплять його «діти». А вони вже точно стануть наслідувати його «неперевершений професіоналізм».

Проте видання зазаначає, що особисто нічого проти Григорій Миколайовича не має. Слід йому віддати належне – людина вміє «грати в шахи», розставляти свої фігури на шахівниці.

admin

3 липня, 2019