Ймовірна відставка губернатора Вінниччини: що кажуть сам Скальський та нардепи від "Слуги народу"

Новини Вінниці / Ймовірна відставка губернатора Вінниччини: що кажуть сам Скальський та нардепи від "Слуги народу"

Я чутки чув, але їх не коментую: Скальський прокоментував можливість свого звільнення з посади голови Вінницької ОДА. Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський про своє можливе звільнення з посади дізнався із соцмереж. Про це він сказав у коментарі NaПарижі.

"Я чутки чув, але їх не коментую": так Скальський прокоментував можливість свого звільнення з посади голови Вінницької ОДА. Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський про своє можливе звільнення з посади дізнався із соцмереж. Про це він сказав у коментарі NaПарижі.

"Я чув про це із соцмереж і ЗМІ, але це - чутки, а чутки я не коментую. Я планую зустрітися зі ЗМІ і відповісти на всі запитання наступного тижня", - сказав В.Скальський.

Нагадаємо, про можливу заміну голови Вінницької ОДА у владних коридорах почали говорити кілька тижнів тому, більш активно - минулого тижня. Щоб, як мовиться, не "тягнути кота за хвіст" і не "гадати на кавовій гущі", ми вирішили зателефонувати безпосередньо голові ОДА та народним депутатам від провладної фракції "Слуга народу".

Отже, Владислав Скальський, вирішив чутки не коментувати. Воно й зрозуміло для діючого посадовця. А от із народних депутатів, які, ймовірно, можуть впливати на рішення президентського офісу, слухавку, поки що, підняв тільки Максим Пашковський:  

"Мені не доступна інформація, чи планується насправді якась зміна губернатора, я бачив якесь таке повідомлення, але мені нічого не відомо...

І про кандидатури на посаду так само нічого не знаєте?

Тільки те, що пишуть у ЗМІ...

Партія "Слуга народу" на Вінниччині зараз розбудовується? Хто цим займається?

Розбудова йде і цим займаються, є куратор, є керівник.

А хто куратор і керівник?

Я думаю, що вам треба звернутися в пресслужбу партії.

Як ви ставитесь до політики Скальського на посаді губернатора?

Мені важко оцінити всю політику, але по окремих департаментах є питання. Моя позиція тут не унікальна, ми з цього приводу зверталися колегіально стосовно роботи департаменту охорони здоров'я і ця інформація доступна в мережі.

Особисто Ви зі Скальським на цю тему говорили, зустрічалися? Щось він обіцяв?

Ні, особисто я не говорив, ми спілкувались з цього приводу через колективні депутатські звернення і адекватної реакції ще не отримали. Також у нас була спільна онлайн-зустріч із керівником ОДА, із директоркою департаменту охорони здоров'я Грабович, і комітетом з питань охорони здоров'я Верховної Ради, ми піднімали низку питань щодо ситуації в області. Говорили, зокрема, що Вінницька область займає перше місце в Україні по захворюваності лікарів, про забезпечення їх засобами індивідуального захисту...

Є такий стереотип є і навіть "мем", що Скальський - людина Гройсмана. Ви з цим погоджуєтесь?   

Чесно кажучи, таке питання, що я не знаю, як на нього відповісти...

Воно провокаційне...

І не розумію, що ви від мене хочете почути... Всі ми знаємо, звідки він пішов на посаду губернатора, я маю на увазі - з якої посади. А наскільки він лояльний і співпрацює з Гройсманом, важко сказати. На моєму рівні у нас є діалог по питаннях, як стосуються життєдіяльності області і Вінниці.

На жаль, впродовж дня не взяли слухавку двоє інших народних депутатів-вінничан від "Слуги народу". Можливо, вони мають більше інформації на тему, яку нині обговорює політичний "бомонд" області. Якщо так - будемо раді почути їхні коментарі й поділитися ними з читачами.