«Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)

Вінниця сьогодні, 4 липня, долучилася до загальноукраїнської акції «200 днів брехні». На Майдан Небесної Сотні вийшло кілька десятків вінничан, які стурбовані на їх думку, «призначенням» вбивць журналіста Павла Шеремета, замість неупередженого слідства та реального розкриття злочину.

Вінниця сьогодні, 4 липня, долучилася до загальноукраїнської акції «200 днів брехні». На Майдан Небесної Сотні вийшло кілька десятків вінничан, які стурбовані, на їх думку, «призначенням» винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, замість неупередженого слідства та реального розкриття злочину.

28 червня спливло 200 днів, як за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета затримали АТОвця та музиканта Андрія Антоненка, лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на спільному брифінгу із президентом Володимиром Зеленським похвалилися мало не остаточним розкриттям злочину… Але реальних доказів вини затриманих немає досі.      

На Майдан у Вінниці прийшли як представники різних партій та рухів, так і вінничани, які не пов’язують себе із політикою, але, кажуть, хочуть жити не в тоталітарній державі, а в правовій.

Відома письменниця Катерина Калитко розповідає, що особисто знайома із одним із затриманих у справі Шеремета Андрієм Антоненком. Підозрювати його у вбивстві, за словами Катерини, цілковита нісенітниця.

«Мене сюди привело елементарне бажання справедливості, відчуття обов’язку. Якщо ми не виборемо правосуддя, якщо не вистоїмо хоча б умовну справедливість, ми скоро можемо втратити як усі громадянські права, які ми їх вже поступово починаємо втрачати, так і державність. На жаль, тенденції, які демонструє теперішня владна команда, змішують про це говорити», - каже Катерина Калитко.    

«Зеленському дуже захотілось попіаритись, і Аваков «призначив» відповідальних за вбивство Шеремета. А люди абсолютно безневинні сидять уже 200 днів просто через те, що Зеленському і Авакову захотілось попіаритись на рейковому розкритті вбивства. Якщо Антоненко нацист, то я – Карлсон», - говорить історик Євген Тичук.

А ось лідер Нацкорпусу Вінниччини Ігор Княжанський у своєму виступі слів не добирав. Каже, цією справою влада спеціально дискредитує добровольчий рух. Власне для цього справу й «вигадали». А щодо самого виступу пана Княжанського, то нібито «погрози» Зеленському, за які нині тягають по судах нардепку Софію Федину та волонтерку Марусю Звіробій, здаються на його фоні дитячим лепетом.     

«Усі ви знаєте наше гасло «Слава нації – смерть ворогам!». Так от ці люди повинні знати, що смерть ворогам – це навіть не про москалів. Смерть ворогам це про них. І я готовий назвати їх прізвища. Це про Венедиктову, це про Зеленського, це про Єрмака. Цих людей чекає незворотна страта за кров наших вояків в Золотому, за відведення з позицій – так зване розведення військ. Сьогодні вже доведено супутниковими знімками, що там, де ми відвели війська, зайняли позиції сепаратисти. За здоров’я наших дітей, за розвал МОЗу, за оцей коронавірус, за смерті людей від коронавірусу, за все, що повинна була зробити і не зробила влада. За все їх чекає страта. Це такі речі, за які вони не відкрутяться і нічого іншого, ніякої політичної відповідальності вони не нестимуть. Саме тому ми продовжимо операцію, яка називається «Опусти вату». Всі повинні знати: хто має відношення до москалів, хто проводить їх політику антиукраїнську, буде пиз…ний, вибачте на слові», - сказав Ігор Княжанський.     

Звичайно, не всі на акції у Вінниці були налаштовані так радикально. Але відстоювати правову державу, кажуть, готові до кінця і рішуче.  

Нагадаємо, 12 грудня минулого року очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков скликав екстрений брифінг, де повідомив про фактичне розкриття «справи Шеремета». За тодішньої версією слідства, організував замах Антоненко, «керуючись ультранаціоналістичними ідеями». Він же допоміг Кузьменко закласти вибухівку під автівку, якою користувався Шеремет. Однак підривала її Кузьменко начебто самостійною. Роль Дугарь полягала в тому, що напередодні злочину вона нібито фотографувала розташування відеокамер в районі злочину.

Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Їх чекає незворотна страта»: на мітингу у Вінниці лідер місцевого Нацкорпусу «попередив» Зеленського, Венедіктову і Єрмака (ФОТО, ВІДЕО)