Якою буде вінницька Бригантина? Забудовник планує спорудити ТРЦ у блакитних тонах (ФОТО)

Новини Вінниці / Якою буде вінницька Бригантина? Забудовник планує спорудити ТРЦ у блакитних тонах (ФОТО)

В «Українській торговій гільдії» вже публічно заявляють про те, яким має бути вінницький ТРЦ Brigantina. Маленьке містечко на місці «оази» із зелені. Новий триповерховий комплекс фактично у центрі Вінниці біля Київського мосту матиме і паркінг.

В «Українській торговій гільдії» (UTG) вже публічно заявляють про те, яким має бути вінницький ТРЦ Brigantina. Маленьке містечко на місці «оази» із зелені. Новий триповерховий комплекс фактично у центрі Вінниці біля Київського мосту матиме і паркінг.

Нагадаємо, у 2007 році Вінницька міськрада через аукціон виявила переможця чи не найбільшого лоту за історії міста. Переможцю торгів надали 1 га землі у приватну власність і більше 1,1 га в оренду на півострові Бригантина. Тоді коріння власника були московські, а планував він збудувати потужний аквапарк. Для цієї ділянки спеціально створили ТОВ «Бригантина-В», фірму, яка мала б займатися будівництвом. Потім не тільки власник, а й плани змінилися. Залишилася тільки назва фірми.

У минулому році власник Бригантини виявив зацікавленість у спорудженні об’єкту. На сайті UTG вказуються, що у 3-поверховій будівлі центру загальною площею 60 тис м2 передбачаються продовольчий супермаркет NOVUS, кінотеатр, дитячий розважальний центр, галерея модного одягу, велика зона ресторанів і фудкорти. Сама будівля буде блакитною, адже поруч водойма.

Має бути і дворівневий паркінг. Хоча при аналізі проєкту на Facebook-спільно Urban ставлять під сумнів, що паркомісць буде достатньо для усіх, хто приїде на відпочинок. Також у коментарях вінничани звернули увагу на те, що забудовник не робить акцент на зелені зони, і більшу частину насаджень півострів втратить.  

Проте в компанії наразі запевняють, що мають плани на облаштування території Бригантини. Благоустрій передбачатиме озеленення, влаштування освітлення та пішохідних доріжок. Навіть хочуть влаштувати невеликі майданчики з 12 лавками і 57 ліхтарями на вільній території.

Слід зазначити, що кожен забудовник у Вінниці, згідно українського законодавства, «десятину» або віддає місту на благоустрій, або сам виконує роботи на цю суму. Щодо власника півострова Бригантина, то ще минулого року повідомлялося, що фірма, а також її кінцевий бенефіціар, якому також належить готель «Південний Буг», має провести реконструкцію набережної ріки від Центрального мосту до Київського. Наразі на сайті UTG про «соціальну» складову будівництва не згадується.

     

Макс Мельник

30 жовтня, 2019